Search
Close this search box.

Birajte odgovorno, birajte Devedesetku!

Poštovani sugrađani,

Nalazimo se na kraju još jedne, za Vas dosadne predizborne kampanje u kojoj smo u moru drugih stranaka pokušali obrazložiti zašto smatramo da baš mi zaslužujemo Vaše povjerenje. Svoju kampanju smo usmjerili na način da pristupimo svakom biraču. Vodili smo pozitivnu kampanju, bez osvrtanja na sve podvale koje su dolazile kako od političkih protivnika, tako i od ljudi koji su godinama činili HDZ 1990, a sada vode neke druge politike.

Naš program javno smo objavili na web stranicama stranke, a naši kandidati su imali zadatak taj program približiti svakome od Vas. Smatramo da smo u tome uspjeli. Održali smo veliki broj druženja s našim simpatizerima po svim temeljnim ograncima u cijeloj županiji. Na koncu kampanje održali smo dva velika predizborna skupa u Tomislavgradu gdje smo do kraja ispunili kino dvoranu Kulturno – informativnog centra i u Livnu u kino dvorani Narodnog sveučilišta Livno. Ispunjene dvorane, ali i veliki odaziv zainteresiranih mještana na sva naša druženja jasan su pokazatelj da je Devedesetka prepoznata kao stabilna i nacionalno odgovorna politička stranka koja zaslužuje Vaše povjerenje.

Odluka je kod većine birača vjerojatno već donesena, a mi iz HDZ-a 1990 Vas pozivamo da tu odluku realizirate i iziđete u što većem broju na izbore i birate. Nemojte samo glasati, uistinu birajte one za koje smatrate da će život u našoj županiji učiniti boljim i kvalitetnijim. Zbog svega učinjenog u prethodnom razdoblju smatramo da upravo mi imamo pravo tražiti Vaše povjerenje.

Kroz prethodne dvije godine participiranja u Vladi Hercegbosanske županije naši su dužnosnici sudjelovali u provođenju pozitivnih mjera u našoj županiji. Izmjenom zakona o plaćama povećane su plaće svim zaposlenima u školstvu, zdravstvu i javnoj upravi, dok su plaće političara smanjene. Uveli smo nove korisnike u pravo korištenja poticaja za poljoprivrednu proizvodnju te općenito uveli red u taj segment rada. U županijskoj bolnici “dr. fra Mihovil Sučić” po prvi put je isplaćen regres za korištenje godišnjih odmora, a direktorica bolnice, dr. Mladenka Perković je ujedno započela provođenje kolektivnog ugovora zaposlenim djelatnicima u županijskoj bolnici.

HDZ 1990 se nije dala uvući u igru onih koji našoj društvenoj zajednici ne žele dobro, a pod plaštom brige za građane provode demagoške i manipulativne akcije usmjerene na prikupljanje jeftinih političkih bodova na bitnim temama.

Zbog svega navedenog, a posebno svega ispričanog kroz kampanju u razgovorima s Vama, smatramo da možemo stati pred svoj narod i tražiti njegovo povjerenje da ga vodimo HRABRO NAPRIJED!

Livno, 30. rujna 2022.

dr. Nediljko Rimac
nositelj liste HDZ 1990 za Skupštinu HBŽ