Search
Close this search box.

Euroatlantski put nema alternativu

HDZ 1990 je već ranije osudila političko djelovanje Milorada Dodika i politike koje dolaze iz Republike Srpske, a koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost, te narušavaju ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Današnje potpisivanje ukaza o stupanju na snagu zakona koje je ništavnima proglasio Visoki predstavnik Christian Schmidt predstavlja dodatni korak u podrivanju Daytonskog sporazuma.

Pitamo se je li vrijeme za prestanak opstrukcija i podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i unošenja nestabilnosti u Bosnu i Hercegovinu. Isto tako, pitamo se imaju li institucije Bosne i Hercegovine snagu odgovoriti na ove izazove koji se u posljednje vrijeme prečesto javljaju iz Republike Srpske. Ne razumijemo čemu tolika upornost u destabilizaciji Bosne i Hercegovine. Čiji interesi i koji cilj se krije iza političkog djelovanja gospodina Dodika.

HDZ 1990 još jednom poziva sve domaće političare na smirivanje tenzija i suzdržanost od štetnih politika koje Bosnu i Hercegovinu vode u dodatne podjele. Osuđujemo svaki pokušaj slabljenja institucija Bosne i Hercegovine i pozivamo na konačno okretanje prema provođenju reformskih mjera u skladu s preuzetim obvezama od Europske unije.