Search
Close this search box.

Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac na primopredaji medicinskih aparata doniranih Mostaru, Tomislavgradu, Sarajevu i Jajcu

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini doniralo je četiri RTG aparata zdravstvenim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine. Radi se o mobilnim digitalnim RTG uređajima, namijenjenim Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici Jajce i Domu zdravlja Tomislavgrad.

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac istaknuo je da je osobito važno što ovi suvremeni medicinski aparati, osim visoke kvalitete, spadaju u transportne, što olakšava i povećava mogućnost njihove upotrebe u praksi. “Uvjeren sam da će ovi mobilni digitalni aparati umnogome olakšati rad i doprinijeti kvaliteti zdravstvenih usluga koje ove ustanove pružaju pacijentima“.

Službenoj primopredaji aparata prisustvovala je i zamjenica šefa misije gđa. Deborah Mennuti, koja je istaknula da joj je zadovoljstvo što na ovaj način mogu pomoći zdravstvenom sustavu u Federaciji BiH.
Primopredaji su prisustvovali federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac, zamjenica šefa misije gđa. Deborah Mennuti, major Drew Shepler, šef Ureda za suradnju u oblasti obrane, kao i njegov zamjenik, kapetan Aaron Thomas.

Vrijednost doniranih aparata je 615.000 dolara, bez PDV-a.