Search
Close this search box.

Gradonačelnik Čondrić (HDZ BiH) izdao dozvole za koncesiju na Goliji

Županijski odbor HDZ 1990 Hercegbosanske županije i Hrvatski nacionalni pomak od portala Livanjski.com traže žurno uklanjanje članka pod naslovom Poziv na javnu raspravu o davanju koncesije gospodarskom društvu Get Wind Kruzi (https://livanjski.com/vijest/poziv-na-javnu-raspravu-o-davanju-koncesije-gospodarskom-drustvu-get-wind-kruzi/298) s obzirom da naslovna fotografija navedenog članka tendenciozno proziva Jozu Ćosića, predsjedatelja Skupštine HBŽ, Ivana Vukadina, predsjednika Vlade HBŽ i Nediljka Rimca, ministra zdravstva FBiH za tobožnju rasprodaju zemlje.

Članak u kojem se javnost poziva na javnu raspravu u postupku davanja suglasnosti za dodjelu koncesije gospodarskom društvu „GET Wind Kruzi“ d.o.o. Livno na području Golije je preneseno priopćenje Grada Livna, ali fotografija uz članak je montaža HDZ-ovog stranačkog portala Livanjski.com. Portal Livanjski.com je nastao nedugo prije raspisivanja izbora, a namjena mu je očito ista kao i bivšem portalu Zvono.ba kojega su dužnosnici HDZ-a BiH vodili klevetnički prema HDZ-u 1990 i HNP-u za Opće izbore 2022. godine.

Pozivamo dužnosnike HDZ-a BiH, posebno njihove vijećnike iz krajeva gdje je u postupku dodjela koncesija da ne obmanjuju narod nego da iznose činjenice utemeljene na papiru. Za sve ostalo upozoravamo da će snositi zakonske posljedice u vidu kaznenih prijava i tužbi za klevetu. Samo za napomenu, gradska uprava Grada Livna je dodijelila lokacijsku dozvolu za postavljanje mjernog stupa na Goliji, a gradonačelnik grada Livna Darko Čondrić (HDZ BiH) je potpisao sporazum s tvrtkom GET Wind Kruzi o zakupu prostora za postavljanje mjernog stupa čime grad uprihođuje 486,00 KM mjesečno za 180 m2 zemljišta. Očito je namjera dužnosnika HDZ-a BiH dodjela navedenih koncesija, a ne prozvanih dužnosnika HDZ-a 1990 i HNP-a, ali svjesno obmanjuju javnost o tome u naseljima Ljubunčić i Kablići.

HDZ 1990 i HNP su uvijek do sada poštivali volju lokalne zajednice, pa će tako postupiti i u postupku davanja suglasnosti za dodjelu koncesije gospodarskom društvu „GET Wind Kruzi“ d.o.o. Livno, te neće ugroziti interese stanovništva. HDZ 1990 i HNP neće podržati dodjelu niti jedne koncesije kojoj se protive mještani na čijem području se nalazi.

Drago nam je što su stanovnici Livna napokon prepoznali značaj javnih rasprava i aktivnog uključivanja u procese dodjele bilo kakvih koncesija, te nas izuzetno žalosti što u tome nisu sudjelovali i ranije. Da nećemo biti protiv volje mještana dokazali smo i u prethodnim postupcima kada su građani bili protiv dodjele koncesija, dok je i tu HDZ BiH pokazao da ne mari za voljom mještana.

Portal Livanjski.com pozivamo da u roku 24 sata ukloni sporni članak, a u suprotnom će naš pravni tim poduzeti sve zakonom propisane radnje kako bi prozvane osobe bile obeštećene, a portal i njegovi vlasnici i urednici propisno odgovarali za svoje postupke. Također, pozivamo portal Livanjski.com da javno objavi vlasničku i uredničku strukturu s obzirom da objavljuje članke predizborne tematike, a za što su prema Izbornom zakonu BiH dužni objaviti tko je odgovoran za njegovo vođenje. Zbog ovoga će portal biti prijavljen Regulatornoj agenciji za komunikacije, Središnjem izbornom povjerenstvu, nadležnom tužiteljstvu i drugim nadležnim organima.

Jozo Ćosić, predsjedatelj Skupštine HBŽ

Ivan Vukadin, predsjednik Vlade HBŽ

Nediljko Rimac, ministar zdravstva FBiH