Search
Close this search box.

HBŽ: Ćosić predsjedatelj Skupštine; Vukadin predsjednik Vlade

Danas se u Tomislavgradu održava prva (konstituirajuća) sjednica Skupštine Hercegbosanske županije. Predsjedatelj Skupštine iz starog saziva Jozo Ćosić podnio je izvješće o provedenim izborima, a član Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Vlado Rogić uručio je izabranim zastupnicima uvjerenja o osvojenim mandatima. Potom su svi zastupnici položili svečanu prisegu nakon koje je uslijedila pauza kako bi se konstituirali klubovi naroda i političkih stranaka.

Klub Hrvata u Skupštini Hercegbosanske županije broji 17 zastupnika, a voljom većine članova Kluba izabrao je Jozu Ćosića iz HDZ 1990 za predsjedatelja Skupštine, dok je Ivana Vukadina iz HNP-a predložio za mandatara nove Vlade Hercegbosanske županije. Dragan Konta iz HDZ BiH nije dobio dovoljan broj glasova niti u izboru za predsjednika Kluba Hrvata kao ni za predsjedatelja Skupštine. Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Robert Bagarić (HNP), a za zamjenicu dr. Mladenka Perković (HDZ 1990), dok je za predsjednika Kluba HDZ 1990 izabran dr. Nediljko Rimac.

Po okončanju sjednica klubova druga dva naroda očekuje se nastavak konstituirajuće sjednice i izbor dva zamjenika predsjedatelja Skupštine, radnih tijela i izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.