Search
Close this search box.

HDZ 1990 dala podršku posavskim poljoprivrednicima

U Posavskoj Županiji se nastavljaju problemi vezani uz ostvarivanje prava i interesa poljoprivrednih proizvođača. Naime, u Skupštini Županije Posavske održana je VIII sjednica na kojoj je vladajuća većina predvođena HDZ BiH nametnula Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji se protivi interesima domaćih poljoprivrednika.

Sporni Zakon je izazvao veliku kontroverzu upravo onih na koje se zakon direktno odnosi a to su posavski poljoprivrednici koji smatraju da ovo nije dobro zakonsko rješenje te su se odlučili za određene mjere kako bi zaštitili domaćeg poljoprivrednika.

Zastupnik u Skupštini Županije Posavske Franjo Blažanović nije podržao sporni zakon o poljoprivrednom zemljištu i na taj način pokazao da Hrvatska demokratska zajednica 1990 ima jasan stav po pitanju problematike posavskih poljoprivrednika kojima daje podršku u borbi za ostvarivanje njihovih prava.

Smatram kako usvojeni zakon neće riješiti trenutni položaj poljoprivrednika, čak se bojim dodatnih problema koji bi mogli proizaći nakon primjene nametnutog zakona, izjavio je zastupnik Blažanović.