Search
Close this search box.

HDZ 1990 HBŽ: Nastupamo isključivo kao Hrvatski blok HDZ 1990 – HNP

U četvrtak, 3. studenog 2022. održana je sjednica Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županije na kojoj su analizirani rezultati proteklih izbora i dogovorene smjernice budućeg djelovanja stranke na razini Hercegbosanske županije.

Istaknuto je zadovoljstvo rezultatom postignutim na razini Hercegbosanske županije gdje je HDZ 1990 porasla za 537 glasova u odnosu na prošle izbore održane 2018. godine. Rast je ostvaren i na razini Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za gotovo 1.300 glasova. HDZ 1990 je nakon izbora parlamentarna na svim razinama i to u Skupštini Hercegbosanske županije s četiri mandata, jednim mandatom u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i jednim izaslanikom kojeg će dati HDZ 1990 u Dom naroda Parlamenta FBiH, a također će biti zastupljena i najmanje jednim izaslanikom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

HDZ 1990 je na ovim izborima rasla u svim općinskim organizacijama na prostoru Hercegbosanske županije i time zadržala poziciju najstabilnijeg političkog subjekta u županiji. Na sjednici je potvrđen stav HDZ 1990 od prije izbora o formiranju jedinstvenog Hrvatskog bloka u Hercegbosanskoj županiji kojeg će pored HDZ 1990 činiti i Hrvatski nacionalni pomak (HNP) i tako s 9 zastupnika imati većinu u Klubu Hrvata Skupštine Hercegbosanske županije.

Hrvatski blok kojeg čine HDZ 1990 i HNP ostaje otvoren za nastavak suradnje sa svim koalicijskim partnerima koji trenutno participiraju u Vladi Hercegbosanske županije, a koji su dobili povjerenje građana za participaciju u Skupštini HBŽ, a ujedno ostavljamo otvorena vrata i drugim političkim strankama i pojedincima koji su spremni podržati buduću Vladu Hercegbosanske županije okupljenu oko Hrvatskog bloka HDZ 1990 i HNP.