Search
Close this search box.

HDZ 1990 nastavlja rad na terenu. Velika potpora za Matu Vukadina u Vidošima

Temeljni ogranak HDZ 1990 Vidoši održao je u petak, 19. travnja sastanak u sklopu aktivnosti rada na terenu s ciljem upoznavanja članstva s kandidatom za gradonačelnika Livna Matom Vukadinom i nositeljem liste za Gradsko vijeće Antonom Baraćem. Sastanku su nazočili i drugi dužnosnici HDZ-a 1990 iz Livna u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Članovima su se obratili predsjednik Temeljnog ogranka HDZ 1990 Vidoši i glavni tajnik HDZ-a 1990 Josip Perković, predsjednik Gradskog odbora HDZ 1990 Livno i nositelj liste za Gradsko vijeće Anton Barać, te Mate Vukadin, kandidat za gradonačelnika Livna koji je predstavio osnovne programske smjernice za djelovanje u budućem radu kao gradonačelnik Livna.

Na sastanku je naglašena potreba aktivnijeg rada svih pojedinaca koji sudjeluju u radu gradskih institucija za dobrobit kraja iz kojega dolaze, bez obzira na stranačku pripadnost. Članovi HDZ-a 1990 iz ovog temeljnog ogranka iznijeli su neke od problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu, poput plavljenja naselja uz rijeku Sturbu zbog neredovnog održavanja korita rijeke što je u nadležnosti grada, loše prometne infrastrukture kroz naselja, te nedostatka regulacijskih planova za područja od interesa za mještane poput Crne stine.

Jedan od problema s kojim se mještani susreću je i neaktivnost Mjesne zajednice Vidoši, čijim je članovima odavno istekao mandat, te je dogovoreno kako će budući gradonačelnik Vukadin raspisati nove izbore i tako olakšati mještanima svih naselja u Livnu provođenje projekata od javnog značaja.

Članovi HDZ-a 1990 su kroz konstruktivnu raspravu dali dodatne smjernice kandidatima za čelne dužnosti u gradu Livnu na koje probleme posebno obratiti pozornost, te je zaključeno kako se ovakav način rada treba nastaviti i nakon izbora kako bi lokalno stanovništvo aktivno sudjelovalo u vođenju gradske politike. Veliki odaziv članstva i jednoglasna potpora kandidatu za gradonačelnika Mati Vukadinu jasan su znak kako HDZ 1990 vodi odgovornu politiku i stoji uz svoj narod.