Search
Close this search box.

HDZ 1990 pozdravlja djelovanje Visokog predstavnika s ciljem očuvanja ustavnog poretka BiH

HDZ 1990 podržava Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta u djelovanju s ciljem očuvanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, a posebno pozdravljamo posljednju odluku kojom se poništava grubi nasrtaj Narodne skupštine Republike Srpske na ustavni poredak i Daytonski sporazum.

Sve političke opcije i pojedince pozivamo na poštivanje Daytonskog sporazuma, a sva osjetljiva pitanja moraju se rješavati kroz međusobno uvažavanje i dijalog. Samovolja, primitivna i uvredljiva retorika za HDZ 1990 nisu put prema euroatlantskim integracijama. Djelovanje NSRS vidimo kao političku igru kojom se blokira rješavanje za građane bitnih problema i kao odgovorna stranka hrvatske provenijencije izričito se ograđujemo od bilo kakve potpore, pa i prešutne, onima koji zemlju guraju u nestabilnost i dezorijentiranost.

Građani ove zemlje očekuju od Ureda visokog predstavnika da će kao konačni tumač primjene Daytonskog mirovnog sporazuma, čiji je dio i Ustav BiH, nastaviti pozorno pratiti i sankcionirati sve aktivnosti, a sve s ciljem očuvanja stabilnosti društva i ustavno-pravnog poretka.