Search
Close this search box.

HNP podržao Matu Vukadina za gradonačelnika Livna

U ponedjeljak je u Livnu upriličen sastanak predstavnika gradskih organizacija HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka Livno.

Na sastanku je razmatrana aktualna politička situacija na području Livna, te Hercegbosanske županije. Zaključeno je da dobru suradnju ovih dviju stranaka na višim razinama vlasti treba spustiti na razine gradova i ponuditi jasan program i alternativu građanima. U tom smislu, predstavnici HNP-a dali su bezrezervnu podršku kandidatu HDZ-a 1990 Mati Vukadinu za gradonačelnika Livna.

Dogovoreno je da će stranke surađivati u predizbornoj kampanji, a da će suradnja biti nastavljena i nakon izbora. Predstavnici ovih dviju stranaka očekuju nakon izbora, uz poziciju gradonačelnika, osigurati i stabilnu većinu u Gradskom vijeću kako bi se cjelokupan program nesmetano mogao realizirati.

Istaknuta je potreba za revitalizacijom mjesnih zajednica kroz koje bi građani mogli direktno utjecati na realizaciju infrastrukturnih projekata, a ne kao sada kroz udruge građana. Podržana je inicijativa stanovnika pojedinih mjesnih zajednica za žurnim raspisivanjem izbora za vijeća mjesnih zajednica koji nisu održani od 2011. godine.

Dogovoreno je da će stranke intenzivirati sastanke s ciljem izrade konkretnih mjera za poboljšanje životnih uvjeta u gradu Livnu, ali i uvjeta za privlačenje investitora i razvoj gospodarstva kako bi Livno postao grad pogodan za život, a ne grad iz kojega se masovno iseljava.

HNP i HDZ 1990 će uputiti poziv za suradnju svim političkim strankama koje istinski žele bolje sutra Livnu. U tom smislu, stranke će biti pozvane da podrže Matu Vukadina za gradonačelnika i da zajedničkim nastupom u gradskom vijeću nakon izbora dokažu da su promjene moguće.