Search
Close this search box.

Hrvatska opozicija s Murphyjem u Mostaru

Američki veleposlanik u BiH, Michael Murphy, sastao se u četvrtak u Mostaru s čelnicima HDZ-a 1990, HNP-a, HRS-a, HDS-a i Čapljinske neovisne stranke. Kako je objavljeno na mreži X, na sastanku su ”razmijenili mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, razgovarali o važnosti jačanja demokracije u BiH i stvaranju uvjeta za snažan gospodarski rast kao i hitnu potrebu za provedbom reformi potrebnih za napredak u euroatlantskim integracijama BiH”.

Ranije je američki veleposlanik u BiH rekao kako čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, braneći južnu plinsku interkonekciju ne pomaže Hrvatima.

”On kaže da pokušava da pomogne Hrvatima, ali on u ovom slučaju to ne radi uopće. Rezultat njegove blokade je da Hrvati nemaju pristup plinu, nema pouzdanog i manje skupog izvora. Teško je pobjeći od tog zaključka. Treba da se sjedne i dogovori i idemo dalje. Mi ćemo nastaviti zagovarati projekt. Nekoliko mjeseci je prošlo. Ovo je pravi projekt za BiH i Hrvate koji žive u Federaciji BiH”, rekao je ranije Murphy.

Američki veleposlanik zamjerio je Čoviću i šutnju oko Dodika.

”Željeli bismo da se dogodi da Dragan Čović jasnije i direktnije govori o nekim antidaytonskim problemima, kao što je retorika i drugo djelovanje Dodika. Mi smo mu to rekli. To je razočarenje da to nije uradio”, rekao je. –

Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/politika/hrvatska-opozicija-s-murphyjem-u-mostaru/459005