Search
Close this search box.

ILIJA CVITANOVIĆ (HDZ 1990): Nešiću, pogledaj u svoje dvorište – operacija Oluja je najblistavija i najčišća pobjeda nad agresorom i okupatorom u Domovinskom ratu

Povodom medijskih natpisa kako će ministar Nešić pokrenuti stegovni postupak protiv uposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela zbog tetovaže na koja prikazuje vojnoredarstvenu operaciju “Oluja” uz pozdrav “za dom spremni”, reagirao je predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović.

“Operacija Oluja je najblistavija i najčišća pobjeda hrvatske vojske pa i hrvatskog naroda nad velikosrpskim agresorom i okupatorom u Domovinskom ratu. Taj dan se u Republici Hrvatskoj, ali i srcima hrvatskog naroda proslavlja kao pobjeda nad agresorom i okupatorom čime je poražen velikosrpski projekt i ideja Velike Srbije. Tom operacijom oslobođen je prostor koji je oduvijek pripadao hrvatskoj državi i vraćen je pod jurisdikciju hrvatskih vlasti. Operacija je bila i prekretnica kojom su poražene vojne strukture paradržavnih velikosrpski elementa kojom su prisiljeni na pregovore o uspostavi mira.

Nakon 4 godine kontinuiranog zločina, ubijanja, protjerivanja, paljenja i uništavanja Hrvati su u najčistijoj i najblistavijoj pobjedi nad agresorom i okupatorom oslobodili ono što je oduvijek bilo njihovo. O tome govore i pokajničke riječi lidera SAO Krajine Milana Babića u završnici haškog svjedočenja u svom predmetu gdje je iznio teško priznanje da su Srbi činili zločine prema svojim susjedima samo zato što nisu bili Srbi. Hrvatski branitelji su uz poklič “za dom spremni” branili svoju kuću i svoj teritorij od one politike koja je generirala svo zlo koje se na prostoru bivše Jugoslavije dogodilo.

Ministre Nešiću, oko mnogih pitanja iz nedavne prošlosti vjerojatno nećemo moći postići nikakvu razinu suglasja, ali vama kao pripadniku srpskog naroda ne bi nedostajalo malo skrušenosti i poniznosti, osobito ako znamo da ni sami niste spremni priznati i pokloniti se žrtvama koje su posljedica ratnih politika koje su vaši prethodnici vodili. Odgovornost bilo koga po bilo kojem osnovu u “Operaciji Oluja” niti je utvrđena niti je presuđena za razliku od mnogih drugih čije i vi politike koje predstavljate, negirate i dovodite u pitanje.

Mišljenja sam kako je nepotrebna i krajnje deplasirana reakcija ministra koja se odnosi na uposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, osobito medijska pompa koja se oko fotografije tetovaže nastoji stvoriti. Ponavljam, operacija Oluja je najčišća i najblistavija pobjeda hrvatskog naroda u Domovinskom ratu.