Search
Close this search box.

Imenovana nova Vlada Hercegbosanske županije

Na današnjoj II. Izvarednoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije izabrana je nova Vlada Hercegbosanke Županije. Iz reda HDZ 1990 izabrani su Božo Perić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ivan Ćubela, ministar financija.

Božo Perić, rođen 1980. u Livnu, dosadašnji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva magistar je računalstva u mandatu od 2020.-2024. Od 2005.-2020. bio je nastavnik elektrotehničke i računalne skupine predmeta. Od 2016.-2021. voditelj udruženja Edukacijski razvojni Park HO-RUK.

Ivan Ćubela, magistar ekonomije, rođen je 1985. godine, a dolazi iz Tomislavgrada. Dosadašnji je zaposlenik Federlanog ministarstva financija- Porezna uprava na poziciji stručnog suradnika za javne prihode. Od 2017.-2019. bio je zaposlen u Federalnom Ministarstu financija kao stručni suradnik. Dodatne kvalifikacije su; certifikat ovlaštenog internog revizora, osposobljen za predavanje stručnih ekonomskih predmeta.

Ovim putem im želimo puno uspjeha u daljnjem radu u budućoj Vladi. Dosadašnjoj ministrici znanosti,prosvjete, kulture i športa Gordani Nakić zahvaljujemo na njenom doprinosu ovome ministarstvu i Vladi. Želimo joj puno uspjeha u budućoj karijeri.