Search
Close this search box.

IVAN KRIŽANOVIĆ (HDZ1990): Uzalud su vam, gospodo, bila puna usta ispraznih foskula kada nemate hrabrosti pustiti ljude da govore

Ponovno je svečana sjednica Općinskog vijeća Busovača u povodu Dana općine probudila duhove, a razlog je već drugu godinu za redom isti. Naime ponovno je u “režiji” predsjednia OV Busovača scenario bio takav da se svim pojedincima i drugim političkim strankama zabranilo obratiti povodom rođendana svog grada.

Strah od drugačijeg mišljenja i bilo kakvog oblika kritike već dugo je prisutan kod pojedinih političkih stranaka čime neodoljivo podsjećaju na upravo onaj oblik cenzure protiv kojeg su se borili 90-ih godina prošlog stoljeća.Na mnogobrojne kritike ovakvog pristupa sjednici i to nakon 30 i više godina nakon rata reagirao je i predsjednik busovačke HDZ1990 Ivan Križanović. Status prenosimo u cijelosti.

“Svečana sjednica Općinskog vijeća Busovača u povodu Dana općine je najzorniji prikaz samog dna demokracije u Busovači, a, ujedno, i najzorniji prikaz vrhunca cenzure i straha od drugačijeg mišljenja i promišljanja. Već drugu godinu se ponavlja isti scenarij – nitko od nazočnih gostiju nije imao prigodu čestitati Busovkama i Busovljacima Dan općine.

Nažalost, novi predsjedatelj OV Busovača je nastavio stopama svog prethodnika i u maniru sjevernokorejskog režima oduzeo svima pravo da upute svoju čestitku, pohvalu, ili kritiku. Pročitalo se par odabranih, pismenih čestitki, vjerojatno jer se tako moglo iskontrolirati ono što će doći do ušiju svih nazočnih, ali i onih koji su pratili prijenos uživo. Uzalud su vam, gospodo, bila puna usta ispraznih foskula poput “zajedno”, “uz uvažavanje svih”, “uz poštivanje svih”, “u suradnji” itd. kada nemate hrabrosti pustiti ljude da govore i kažu što misle. Probudi se Busovačo i pogledaj tko tobom vedri i oblači! Sretan ti 652. spomendan moja Busovačo!!!”Stoji u objavi Ivana Križanovića(HDZ1990).