Search
Close this search box.

Ivan Penić podnio ostavku na dužnost dopredsjednika Gradskog vijeća Livno

Dopredsjednik Gradskog vijeća Livno, Ivan Penić (HDZ 1990), podnio je danas neopozivu ostavku na ovu dužnost. Razloge za ostavku naveo je u dopisu kojeg je uputio gradskim vijećnicima, gradonačelniku i medijima, a prenosimo ga u nastavku:

Poštovani,

Na Lokalnim izborima održanima 2020. godine dobio sam povjerenje građana da ih predstavljam u Gradskom vijeću Livno. S obzirom da niti jedna stranka nema većinu u Gradskom vijeću, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća se oduljila sve do 15. veljače 2021. kada sam dobio povjerenje kolega vijećnika da obnašam dužnost dopredsjednika vijeća.

Izborom u Skupštinu Hercegbosanske županije prestao je mandat predsjednice Gradskog vijeća Livno g-đi Hani Milak i sve obveze vođenja Vijeća su prešle na mene. U svom sam radu, zajedno s HDZ 1990 pružio ruku suradnje gradonačelniku Livna dr. Darku Čondriću, a što je pokazano i potporom koju su vijećnici HDZ 1990 dali za usvajanje proračuna Grada Livna kako bismo omogućili nesmetano funkcioniranje grada, usprkos tome što smatramo da proračun od preko 17 milijuna KM nije realan i neće biti ostvaren, a također njime nije predviđena realizacija nikakvih značajnih projekata za Grad Livno i njegove građane.

U svom radu kao dopredsjednik Gradskog vijeća konstantno sam nailazio na nerazumijevanja iz gradske uprave, posebno iz ureda gradonačelnika, a kada se gradonačelnik Livna upleo u županijsku politiku prikupljajući zajedno s Darinkom Mihaljevićem većinu za rušenje županijskog proračuna i tako ostavljanje policijskih službenika, prosvjetnih djelatnika i djelatnika u zdravstvu bez plaća, odlučio sam se povući s pozicije dopredsjednika Gradskog vijeća jer ne želim sudjelovati u destruktivnim politikama dr. Darka Čondrića.

Za dr. Čondrića smatram da je častan čovjek, te ga pozivam da se ogradi od Darinka Mihaljevića i njemu sličnih osoba koje ne prežu ni od čega kako bi ponovno preuzeli vlast u Hercegbosanskoj županiji. Građani nisu zaboravili stipendije ministrove djece iz kategorije socijalno ugroženih studenata i ja ne želim surađivati s takvim ljudima. Pozivam i dr. Darka Čondrića, ukoliko se ne može ograditi od takvih osoba, da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika Livna.

U Livnu, 29. prosinca 2022.

Ivan Penić, dopredsjednik Gradskog vijeća Livno