Search
Close this search box.

IVAN VIDOVIĆ: Neki “naši” u izbornoj kampanji govore “Bakir pravi islamsku državu”, a kada su u vlasti “moj dragi brat Bakir” – hoćemo li ponovno nasjesti?

Kampanja je krenula, a manje više ispred vodećih stranaka gledamo ista lica, iste političare, iste ideologije. Ono što nam oni nude i što mi nudimo je razlika koja nas razdvaja poput neba i zemlje. Važno je da smo biračima ponudili drugo lice politike, s mladim i obrazovanim ljudima koji žele ostati i na različite načine djelovati u BIH. Ovo je potpuno nova priča koja vraća nadu i optimizam svakom čovjeku i građaninu. Bez podjela na mi i vi bez utjerivanja straha i prijetnji “oni će nas mi ćemo njih” bez ratnohuškačkih poruka, bez da se gledamo kroz nacionalističke i vjerske objektive.

Oni su uspješno 30 godina raseljavali obitelji i omladinu doveli u razmišljanje da čim završe školu da bježe iz BiH, penzionere su ponizili i prepustili kapaljci dječje milosti, neka šalju iz inozemstva. Svakog pojedinca su doveli u očaj, ukrali su nam 30 godina života i doveli nas na rub socijalne i društvene agonije, izgubivši vjeru u svakog čovjeka, prijatelja, susjeda, radnog kolegu pa i bližnjeg svoga. Ono što ne smijemo dozvoliti je da nastave sa svojim predizbornim obećanjima. Razdvojili su nas u geta i skupa vladaju 30 godina.

U izbornoj kampanji jedne druge predstavljaju kao smrtne neprijatelje, a poslije izbora koalicije i bratski savezi. Narodu je živjeti kako živi, a njima budžetski novac, vlast, limuzine, godišnji odmori i tenderi i natječaji. Dok su u izbornoj kampanji međusobno se optužuju i napadaju za najgore moguće scenarije, a kada su u vlasti nazivaju se braćom rođenom.

Dragi moji prijatelji, i jedni i drugi i treći i ostali, poznajem vas, a i vi poznajete mene. Nemojte ponovno nasjesti na politike koje gledamo i slušamo zadnjih 30 godina. Poslije 3.10. će biti jedan običan dan, nikakve revolucije i veliki događaji. Potrudimo se samo da bude s novim ljudima za neko novo vrijeme.

AUTOR: Ivan Vidović