Search
Close this search box.

Konstituiran Zastupnički dom Parlamenta FBiH

U četvrtak, 1. prosinca održana je konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Tom prilikom uručeni su certifikati izabranim zastupnicima koji su ujedno položili prisegu i izabrali rukovodstvo donjeg doma parlamenta Federacije BiH.

Mandate su preuzeli zastupnici HDZ 1990 Luka Faletar, Drago Stanić i Stipe Tokić. U odnosu na prošli mandat, HDZ 1990 je porasla za jednog zastupnika. HDZ 1990 će u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH djelovati u zajedničkom Klubu zastupnika HDZ 1990 – HNP, a klub će činiti četiri zastupnika. Uz nabrojane zastupnike HDZ 1990, ispred Hrvatskog nacionalnog pomaka u Zastupnički dom Parlamenta FBiH izabran je Petar Galić.

Jučer su također održane sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije i Sabora Županije Središnja Bosna na kojima su izabrani izaslanici u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji HDZ 1990 je dobio jednog izaslanika, Ivana Odaka, dok iz Središnje Bosne u Dom naroda ispred HDZ 1990 ide Anto Bilić.

Danas se očekuje konačni rasplet izbora izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u Hercegbosanskoj županiji gdje je nastavak 1. sjednice Skupštine zakazan za 11 sati.