Search
Close this search box.

Mate Vukadin predstavio program u Srđevićima

Mate Vukadin, kandidat HDZ-a 1990 za gradonačelnika Livna, predstavio je članovima i simpatizerima HDZ-a 1990 Temeljnog ogranka Srđevići program za nadolazeće izbore. Pored kandidata za gradonačelnika, prisutnima su se obratili Domagoj Mamić, predsjednik Temeljnog ogranka Srđevići i aktualni gradski vijećnik, te Anton Barać, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a 1990 Livno i nositelj liste HDZ-a 1990 za Gradsko vijeće Livna.

Nakon predstavljanja programa prisutni članovi su imali prigodu za postavljanje pitanja dužnosnicima stranke i raspravu o svim problemima s kojima se susreću u ovom kraju. Kao jedan od problema navedeno je da grad Livno nikada nije sanirao oštećeni put kroz mjesto Srđevići kojeg su bili dužni sanirati zbog oštećenja izazvanih prilikom izgradnje vodovoda, a za što su bila i osigurana proračunska sredstva. Zbog oštećenog puta autobusi gradskog prijevoza ne prolaze kroz mjesto te su učenici primorani pješačiti do magistralne ceste koja je poprilično udaljena od mjesta.

Kao i u drugim krajevima, mještani su istaknuli problem neaktivnosti mjesne zajednice i primoranost mještana da sve lokalne projekte realiziraju putem udruga građana. Istaknuta je i potreba da grad poveća udio u infrastrukturnim projektima u ruralnom dijelu grada.

Budući gradonačelnik Vukadin je obećao mještanima naselja ovog Temeljnog ogranka da će imati sluha za njihove probleme i aktivno ih rješavati odmah po preuzimanju dužnosti. Još je jednom naglašeno da će budući gradonačelnik i gradsko vijeće odmah po preuzimanju dužnosti raspisati izbore za mjesne zajednice i tako aktivirati njihov rad. Mate Vukadin je u svom završnom obraćanju obećao maksimalno povisiti participaciju grada u projektima jer zbog sve praznijih sela i sve većih cijena infrastrukturnih projekata mještani nisu u mogućnosti realizirati gotovo niti jedan kvalitetan projekt.

Sastanku su prisustvovali i drugi dužnosnici HDZ-a 1990 iz Livna, a prisutnima se posebno obratio dr. Nediljko Rimac koji je dao punu potporu mladim kandidatima i stavio se na raspolaganje da u svojstvu ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine pomogne u realizaciji svih projekata od interesa za Livno i županiju.