Search
Close this search box.

Matej Rajković i Klub bosanskih studenata na prijemu kod predsjednika RH Zorana Milanovića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas sa studentima okupljenima u Klubu bosanskih studenata, zavičajnom klubu koji od 2017. godine okuplja studente na Sveučilištu u Zagrebu koji su došli iz Bosne. Inače, predsjednik Kluba bosanskih studenata je Matej Rajković, predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ 1990 Drvar i student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Klub bosanskih studenata osnovan je 2017. i danas broji oko 50 članova, a sastanke održavaju u Studentskom domu Stjepan Radić, u kojem su jedna od vodećih udruga, kazali su studenti predsjedniku Milanoviću. Naveli su kako su njihova druženja većinom neformalna, a da im je cilj okupiti što više studenata koji dolaze iz Bosne kako bi očuvali vlastiti identitet te im pružiti lakšu prilagodbu na život u Zagrebu.

Na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su, osim predsjednika Kluba Mateja Rajkovića još i Anto Ćorić (Novi Travnik) student Fakulteta političkih znanosti, Antonela Prusac (Busovača) studentica njemačkog jezika, Barbara Arambašić (Novi Travnik) studentica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Nikola Budimir (Žepče) student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Franjo Zeko (Drvar/Uskoplje) sa studija psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Josip Mamić (Drvar/Žepče) student Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Emanuel Miličević (Kiseljak) student Digitalnog marketinga, Marija Jukić (Žepče) studentica Stomatološkog fakulteta i Tomislav Turalija (Kupres) student Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.