Search
Close this search box.

Ministar Rimac primio u radni posjet predstavnike ambasade SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva

Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac je jučer, 18. listopada 2023. godine, primio u radni posjet predstavnike Ambasade Sjedinjenih Američkih Država g. Marka Z. Handloffa, voditelja Ekonomskog odjela te g. Emila Ahmagića, pomoćnika u istom odjelu, te potom i njegovu ekscelenciju veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva g. Juliana Reillyja i izaslanika za trgovinu HM za Europu Chrisa Bartona, sa suradnicima iz Odjela međunarodne trgovine.

S predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država ministar g. Rimac je razgovarao o konkretnim aktivnostima Federalnog ministarstva zdravstva, izraženim funkcionalnim problemima i modalitetima jačanja buduće suradnje pri čemu je ministar izrazio zahvalnost na značajnoj podršci u proteklom razdoblju, kao i spremnost za predstojeću suradnju.

U iznimno konstruktivnom razgovoru s njegovom ekscelencijom veleposlanikom g. Julianom Reillyjem analizirali su se kako trenutni političko-ekonomski odnosi, tako i reperkusije istih na aktualno funkcioniranje Vlade Federacije BiH, podredno i koalicije, tijekom čega je iskazana potpora g. Rimcu i Federalnom ministarstvu zdravstva.

Sukladno dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji kao temelju i poticaju jačanja buduće suradnje, s g. Chrisom Bartonom, izaslanikom za trgovinu HM za Europu, razgovaralo se o konkretnim načinima suradnje na području zdravstva s naglaskom na liječenje, prevenciju i dostupnosti lijekova