Search
Close this search box.

Ministrica Nakić (HDZ 1990) sudjelovala na trećoj međunarodnoj konferenciji posvećenoj radu s darovitom djecom

Trećoj po redu i do sada najvećoj međunarodnoj konferenciji posvećenoj radu s darovitom djecom prisustvovala je Gordana Nakić (HDZ 1990), ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Konferencija je održana u Areni Varaždin, a organizirali su je Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih i Sveučilištem Radboud iz Nizozemske.

„Rana identifikacija darovite djece“ bila je tema ovogodišnje konferencije na kojoj je uživo ili online sudjelovalo više od 700 sudionika iz 31 zemlje svijeta.

Predavači na konferenciji su bili vrhunski stručnjaci iz sedam zemalja, a zajednički stav ili zaključak konferencije je kako su darovita djeca i učenici budućnost svakog naroda te je svako ulaganje u darovite ujedno i ulaganje u budućnost.

Ministrica je iskoristila priliku upoznati različite prakse rada s darovitima koje se mogu primijeniti u našoj županiji te s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslavom Huđekom razgovarala o suradnji i zajedničkim projektima.