Search
Close this search box.

Misli li itko o najugroženijima?

Svjesni teške egzistencijalne situacije svih građana iz svih kategorija društva u Bosni i Hercegovini podržavamo intervencije Vlada na svim razinama, a vezane za pomoć uposlenima u njihovim javnim institucijama i organima upravljanja. Smatramo da je nepravedno, nepošteno, neljudski i necivilizacijski iz paketa pomoći izostaviti one koji žive u najtežim uvjetima, one koji žive ispod razine ljudskog dostojanstva i ispod egzistencijalnog minimuma, tu prvenstveno mislimo na umirovljenike i nezaposlene.                                                                                         

Stoga, pozivamo Vlade na svim razinama da ne podcjenjuju i da se ne ponašaju neljudski obećavajući i dajući jednokratne pomoći od 100,00 KM i na taj način podcjenjujući i te kategorije, već tražimo da osigurate odgovarajuću pomoć sukladnu pomoći i za one koji imaju privilegiju imati radno mjesto. Ujedinite proračunski višak na svim razinama, smanjite nepotrebne troškove, a ako treba i zadužite se, ali nemojte ostaviti bez nužne, minimalne pomoći one kojima je najteže.

Očekujemo od vas da pokažete bar minimum altruizma, ljudskosti i empatije prema najugroženijima. Sigurni smo da novci za to postoje!

HDZ 1990