Search
Close this search box.

Nikad nećemo pristati na nove platforme i alijanse, uvijek ćemo poštivati legitimnu izbornu volju hrvatskog naroda

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović gostovao je sinoć u emisiji Dan uživo koja se prikazuje na N1 TV. Na sebi svojstven način sa velikom jednostavnošću odgovarao je na sva postavljena mu pitanja.

Uglavnom želja voditelja navedene tv kuće je bila pokušati doznati što Cvitanović misli o špekulacijama o poljuljanim odnosima unutar HNS-a ili između dva HDZ-a, te može li se na osnovu toga očekivati da krenu neki razgovori oko formiranja nekih novih platformi na bh političkoj sceni.

Predsjednik Cvitanović je vrlo jasno odbacio sve insuacije oko toga te napomenuo da njegova stranka, ali i HNP nikad neće oskvrnuti legitimnu volju hrvatskog naroda koju je izrekao na listopadskim izborima. 
‘Ne pada nam napamet da bismo ulazili u bilo kakve političke dogovore u kojima bi mogli izigrati legitimnu biračku volju hrvatskog naroda, pa mi se upravo borimo protiv takvih stvari i čvrsto stojimo na tom putu.

‘Želimo da se riješi pitanje Izbornog zakona na tragu onog što smo dogovorili i u Neumu i u Sarajevu. Sve je bilo dogovoreno, ali neki nisu imali hrabrosti potpisati taj dokument jer su se bojali optužbi za izdaju od vlastite javnosti jer su sami podigli visoku letvicu percepcije oko promjena Izbornog zakona

Ovih dana se najbolje vidi kako je to kad drugima biraš predstavnike. Bošnjacima ne paše da im Dodik pošalje svojeg Bošnjaka, a paše im da nama nezakonito, neljudski, antiustavno biraju člana Predsjedništva, bio je vrlo jasan predsjednik Cvitanović.

HDZ 1990 će podržati sve napore u tom pravcu, ali još jednom je ponovio da želi pobijediti HDZ na izborima, a da bi to mogli onda moraju imati promjenu Izbornog zakona koji bi omogućio pluralizam i među hrvatskim biračima.