Search
Close this search box.

Održan sastanak HDZ 1990 TO Dobro – Zagoričani: Divlji konji nude veliki turistički potencijal, ali su i velika prijetnja u prometu i poljoprivredi

U četvrtak je održan sastanak Temeljnog ogranka HDZ 1990 Dobro – Zagoričani kojemu je prisustvovao i Mate Vukadin, kandidat HDZ-a 1990 za gradonačelnika Livna, te Anton Barać, predsjednik Gradskog odbora HDZ 1990 Livno i nositelj liste HDZ 1990 za Gradsko vijeće Livno. Domaćin sastanka bila je Anita Vidović, predsjednica Temeljnog ogranka HDZ 1990 Dobro – Zagoričani.

Kandidat HDZ-a 1990 za gradonačelnika Livna Mate Vukadin iznio je prisutnim članovima i simpatizerima HDZ-a 1990 osnovne programske smjernice za grad Livno, a prisutni mještani su kroz konstruktivnu raspravu iznijeli niz problema s kojima se svakodnevno susreću.

Kao jedan od većih problema za mještane naglašeno je stalno prisustvo divljih konja koji se posljednjih godina redovno spuštaju u naselja, te osim što ugrožavaju promet, također i uništavaju usjeve, pa je bavljenje ratarstvom postalo gotovo nemoguće u ovom dijelu grada. Dužnosnici HDZ-a 1990 su istaknuli vrijednost livanjskih divljih konja kao jedinstvene turističke atrakcije, ali sigurnost prometa i posebno mještana treba biti na prvom mjestu pa shodno tome treba pronaći adekvatno rješenje za ovaj problem. Zaključeno je da se ovaj problem ne može riješiti preko noći, ali da će buduća gradska uprava na čelu s Matom Vukadinom aktivno raditi na ovoj problematici.

Kao jedan od potencijalnih problema mještani su istaknuli nedostatak infrastrukture u skladu s vremenom u kojem živimo, a naročito nedostatak kanalizacijskih sustava koji bi štitili izvorišta Sturbe i Žabljaka od potencijalnih zagađenja koja mogu doći s područja ove mjesne zajednice i gospodarskih objekata na njezinom području.

Dužnosnici HDZ-a 1990 su naglasili da je ovakav vid sastanaka prije izrade konačnog predizbornog programa potreban kako bi se svi specifični problemi s kojima se svaka mjesna zajednica susreće uzeli u obzir i kako bi se na ozbiljan i sustavan način pristupilo rješavanju svih nagomilanih problema u gradu Livnu.