Search
Close this search box.

Održan sastanak HDZ-a 1990, SBiH i NES: Domaći političari trebaju postići dogovor

U srijedu je održan sastanak zamjenika predsjednika HDZ-a 1990 i predsjednika Kluba zastupnika HDZ 1990 – HNP u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH s predstavnicima Stranke za BiH i NES-a. Tokić je pozdravio napore ovih dviju stranaka za rješavanje pitanja formiranja Vlade Federacije BiH, te naglasio da se slaže sa stavovima da Ustavnopravna komisija treba izraditi prijedlog rješenja za izlaz iz nastale situacije.

– Danas smo se sastali na određenoj političkoj razini gdje smo usuglasili početni korak naprijed u smjeru djelovanja Ustavne komisije. Kada su u pitanju intervencije visokog predstavnika moram naglasiti da su već dugo vremena HDZ 1990 i HNP stava da smo načelno protiv bilo kakvih nametanja izvana. Smatramo da treba postojati dovoljno političke odgovornosti i političkog morala da se nastojimo dogovoriti što je više moguće, kazao je Tokić.

Dodao je, kada su u pitanju bilo kakva kratkoročna i dugoročna rješenja, da će HDZ 1990 i HNP u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije, u Domu naroda PSBiH i na svim razinama, neupitno štititi ustavnu poziciju hrvatskog naroda.