Search
Close this search box.

Održana sjednica Kolegija Predsjedništva HDZ 1990

Danas je u Kupresu održana sjednica Kolegija Predsjedništva HDZ-a 1990. Na sjednici je razmatrana aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini. Pozdravljena je preporuka Europske komisije da Europsko vijeće otvori pristupne pregovore između Bosne i Hercegovine i Europske unije, ali je naglašeno da domaće vlasti to nisu zaslužile, nego je otvaranje pregovora geopolitička odluka EU i SAD za smanjenje ruskog utjecaja na Jugoistok Europe.

Pored aktualne političke situacije, Kolegij je razmatrao izvješće o dosadašnjem radu Ministarstva zdravstva, a koje je pozitivno primljeno i dana je potpora ministru Rimcu u daljnjem vođenju zdravstvenog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine, usprkos svim opstrukcijama s kojima se susreće od strane partnera u vlasti i opozicije. Zaključeno je da je Ministarstvo zdravstva zakinuto kroz usvojeni Federalni proračun. Naime, Federalni proračun je porastao za više od pola milijarde KM, dok je istovremeno proračun Ministarstva zdravstva smanjen za 5 milijuna KM.

Kolegij je dogovorio smjernice za djelovanje u narednom razdoblju, s posebnom pozornošću na pripreme za izlazak na lokalne izbore. Istovremeno, donesen je zaključak kojim se ovlašćuje predsjednik stranke da pregovara sa strankama partnerima za modalitet izlaska na parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj. Dogovoreno je da nositelji izbornih aktivnosti budu najistaknutiji dužnosnici HDZ-a 1990 sa županijskih razina.

Osim aktualne političke situacije i priprema za izbore, na sjednici je dogovoren termin održavanja Središnjeg odbora i Predsjedništva HDZ-a 1990.