Search
Close this search box.

Pjesma “Lijepa li si” predstavlja ljepote BiH i Hrvatske, nikako nacionalizam

Nakon medijskih natpisa da je MUP ZDK pokrenuo istragu protiv policajaca i zatvorskih policajaca, koji su nakon službenih ceremonija na Bobovcu, u selu Luke, gdje se proslavljalo završetkom hodočašća, nazočili događaju gdje je i otpjevana pjesma Marka Perkovića Thompsona, “Lijepa li si” želimo iskazati žaljenje za takvim činom tj za pokretanjem istrage.

Navedeni policajci su hodočastili na Bobovac gdje su molili za DOMOVINU BOSNU I HERCEGOVINU.
Zar pripadnici hrvatskog naroda nemaju pravo pjevati hrvatske pjesme koje nisu nigdje zabranjene i čiji sadržaj nikoga ne vrijeđa, naprotiv govori o ljepotama Hrvatske i BiH. Ne smijemo zaboraviti da je Herceg Bosna ugrađena u temelje FBiH, da su Hrvatima u Ustavu zajamčena sva prava kao konstitutivnog naroda.
Pitamo se što će nam iduće pokušati zabraniti, ako se protive pravu Hrvata da pjesmom izražavaju svoju ljubav prema Hrvatskoj i BiH.

Smatramo da je ovo ružna poruka Hrvatima u Zeničko-dobojskoj županiji, a još ružnija činjenica da nitko od dužnosnika HDZ BiH ZDŽ koji su još uvijek dio vlasti u Ze-do županiji, nije stao u obranu časnih i poštenih policijskih službenika MUP-a ZDK i zatvorskih policajaca iz Zeničkog zatvora.