Search
Close this search box.

Predsjednik Cvitanović održao sastanak s veleposlanikom SAD-a Michaelom Murphyjem

Predsjednik HDZ-a 1990 i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ilija Cvitanović primio je u petak u radni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Michaela Murphyja i suradnike. Sastanku su prisustvovali i suradnici predsjednika Cvitanovića. Bila je ovo prva posjeta Michaela Murphija HDZ-u 1990.

Aktualna politička situacija, suradnja među strankama partnerima u Vladi Federacije BiH, te uspostava vlasti u Hercegbosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji bile su neke od tema susreta.

Predsjednik Cvitanović naglasio je jasnu opredijeljenost HDZ-a 1990 za euroatlantske integracije, provođenje reformskih zakona i nacionalnu odgovornost kroz inzistiranje na izmjenama Izbornog zakona. U razgovoru su spomenuti i problemi na koje nailazi HDZ 1990 kroz participiranje u vlasti, a ogledaju se u ne uvažavanju od strane HDZ-a BiH kao ravnopravnog partnera u vlasti.

Veleposlanik Murphy istaknuo je pozitivnu ulogu HDZ-a 1990 u procesu uspostave vlasti u Federaciji BiH i dao svoju podršku predsjedniku Cvitanoviću u daljnjem radu.