Search
Close this search box.

Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svim Hrvaticama i Hrvatima, a posebno hrvatskim braniteljima, želimo sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Na današnji dan se prisjećamo završetka Domovinskog rata, dana kada su hrvatske postrojbe oslobodile hrvatski kraljevski grad Knin.

Operacija Oluja je najblistavija i najčišća pobjeda hrvatske vojske pa i hrvatskog naroda nad velikosrpskim agresorom i okupatorom u Domovinskom ratu. Taj dan se u Republici Hrvatskoj, ali i srcima hrvatskog naroda proslavlja kao pobjeda nad agresorom i okupatorom čime je poražen velikosrpski projekt i ideja Velike Srbije. Tom operacijom oslobođen je prostor koji je oduvijek pripadao hrvatskoj državi i vraćen je pod jurisdikciju hrvatskih vlasti. Operacija je bila i prekretnica kojom su poražene vojne strukture paradržavnih velikosrpski elementa kojom su prisiljeni na pregovore o uspostavi mira.

Nakon 4 godine kontinuiranog zločina, ubijanja, protjerivanja, paljenja i uništavanja, Hrvati su u najčistijoj i najblistavijoj pobjedi nad agresorom i okupatorom oslobodili ono što je oduvijek bilo njihovo.