Search
Close this search box.

STIPE TOKIĆ: Čavara je od 2000. godine u visokoj politici BiH, kladim se da još od tada šalje snažne poruke

Zamjenik predsjednika HDZ 1990 i nositelj liste te stranke za Federalni parlament Stipe Tokić komentirao je “snažne poruke” koje je uputio Predsjednik FBiH Marinko Čavara, kako prenosi portal hrvatski.ba

“Smiješne su mi te tvrdnje o “snažnim porukama”. Budimo realni, te navodne snažne poruke mi slušamo od kada je ova generacija političara na sceni. Čavara je u visokoj politici mislim još od Općih izbora 2000. godine. Vjerujem da su se i tada jednako kao i danas slale te snažne poruke. Mi slušamo te poruke godinama, uvijek jedne te iste. Kako ih rješavaju i kako se bave njima vjerojatno će dočekati mirovinu u njihovom rješavanju.

Stiče se dojam da naši politički oci uživaju u planiranom kaosu u BiH jer navedene teme vješto ih održavaju na vlasti čitava desetljeća. Dijete vrtićke dobi postalo je čovjek od 25 godina slušajući jedne te iste fraze i snažne poruke koje nam šalju. Mogu razumjeti da su neka pitanja važna i teško rješiva, koja traže vrijeme i dogovore. Ali nisu sva politička pitanja te vrste. Prošlo je mnogo vremena u tlapnjama koje ćemo slušati ovih dana.

O svemu treba govoriti, ali kada ćemo čuti da je urađeno nešto dobro, da su negativni trendovi preokrenuti, da su nešto napokon riješili? Puno je do ljudi, a često i do okolnosti. Marinko Čavara je na političkoj sceni duže od 20 godina, vjerojatno je na isti način govorio kada je prvi put bio kandidat kao i danas.

Od kada se tog čovjeka nešto pita i od kada je prvi puta dobio povjerenje građana teško da išta mogu izdvojiti kako bi pohvalio. Od kada je on predsjednik busovačkog HDZ-a Hrvati nisu imali načelnika, niti je ikada dobio izbore u srazu s kandidatom SDA. Hrvatska pozicija u Busovači je iz ciklusa u ciklus slabila, a njegova karijera je napredovala.

Neke općine iz okruženja su se trznule u tom smislu, Busovača još uvijek stoji, a on nam šalje “snažne poruke”. Čak ni mnogi birači HDZ-a ne podržavaju takav smjer i kažnjavaju ga glasujući za kandidata Bošnjaka. Zato je potrebna alternativa i mi smo je ponudili, a u Čavarinoj Busovači smo možda i najglasniji, a neka on i dalje šalje snažne poruke. ”