Search
Close this search box.

Stipe Tokić: HDZ 1990 se na proteklim izborima vratio na političku scenu zahvaljujući mladim snagama

Povodom novonastale situacije oko Federalne Vlade, razgovarali smo sa zastupnikom Stipom Tokićem, iz HDZ 1990 i predsjednikom Kluba HDZ 1990-HNP u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i zatražili komentar na pomalo senzacionalnu promjenu stanja oko većine i Vlade Federacije BiH u kojem je i HDZ 1990 sudionik.

– HDZ 1990 nije htio biti sudionik Vlade FBiH van hrvatske komponente i hrvatskog legitimiteta, to je ono što zastupamo godinama i od čega ne odustajemo. Sukladno našem kapacitetu uspjeli smo doći do situacije da smo vidljivi na svim razinama, rekao je Tokič.

HDZ 1990 na proteklim izborima na političku vratio se na scenu s mladim snagama.

– Ulazak u federalnu vlast je rezime jako dobrih rezultata na proteklim izborima i rezime velikog rada u kojem su nas hrvatski birači prepoznali kao faktor koji zajedno sa drugima dijeli norme zaštite hrvatskog naroda kroz sve institucije. Moj osobni stav je taj da je HDZ 1990 i prije trebao biti dio priče ukupnog hrvatskog legitimiteta, čak od samog početka, međutim to se događa evo tek sad, priča nam on.

Stranka će u novom sazivu Vlade imati ministra zdravstva, a tu bi ulogu trebao preuzeti dr. Nediljko Rimac, predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990., koji je bio i premijer Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu.

– Sukladno kapacitetu unutar hrvatskog biračkog raspoloženja ćemo, prema svemu sudeći činiti federalnu Vladu i dati naš doprinos u resoru u kojem smo zastupljeni a i davati maksimalnu podršku ispravnim politikama kompletne Vlade.

Bez obzira na formiranje Vlade, Tokićeva pozicija ostaje. On smatra da njegova pozicija uveliko može pomoći lokalnoj zajednici iz koje dolazi.

– Moja pozicija ostaje ista, kao člana Kolegija Zastupničkog doma, zastupnika i kao osobe koja će u ime našeg kluba, naravno sa svima drugima učiniti sve da Vlada profunkcionira. Naglašavam pruženu ruku prema predstavnicima i naroda u budućoj Vladi a sve u cilju ispravnih i dobrih mjera za građane FBiH.
Ovo otvara i vrata lokalnoj zajednici iz koje dolazim da nastojim pokazati konkretne stvari u okvirima moje mogućnosti za boljitak i lokalne zajednice i Županije Središnje Bosne. Napominjem da je ovo samo prijedlog novog saziva Vlade FBiH i da se čeka potvrda u Zastupničkom domu koji bi se trebao održati sutra, komentirao je zastupnik Stipe Tokić za Jajce Online.