Search
Close this search box.

Tanja Matošević podnijela inicijativu za prenošenjem sjednica OV Vitez uživo

Ne primjerima iz drugih općina i razgovorima sa sugrađanima, Tanja Matošević vijećnica OV Vitez i članica kluba vijećnika HDZ 1990 Vitez na današnjoj je sjednici općinskog vijeća podnijela inicijativu za uvođenjem/vraćanjem prijenosa sjednica te pronalasku adekvatnog načina za komunikaciju sa građanima.

Ovom inicijativom će se svakako dobiti na transparentnosti, uvažavanju mišljenja stanovnika Viteza u većoj mjeri te svakako boljem pristupu problemima koji tište bilo kojeg stanovnika općine Vitez.

U nastavku donosimo vijećničku inicijativu Tanje Matošević i HDZ1990:

PREDMET : “Podnosim inicijativu nadležnoj službi Općine Vitez da izradi modernu, pristojnu i u skladu s tehničkim odnosno informatičkim dostignućima službenu stranicu Općine Vitez te da istu učini dostupnom na društvenoj mreži Facebook, radi redovnog izvještavanja naših sugrađana/ki, uspostave dvosmjerne komunikacije, te podizanja stupnja transparentnosti u radu javne uprave i Općinskog vijeća.”

Obrazloženje: Općina Vitez posjeduje službenu web stranicu, a koliko mi je poznato i u prethodnom i u ovom mandatu izdvajaju se određena proračunska sredstva za njeno tehničko održavanje, a koja nisu mala za ovaj vid posla. Međutim, moje osobno mišljenje, a i mišljenje većeg broja mojih sugovornika jeste da sama web stranica nije niti moderna niti prezentna, niti odgovara tehničko-informatičkim i grafičkim standardima primjerenim za 2022. godinu. Mogu slobodno reći da je službena stranica Općine Vitez možda i najgoreg izgleda u odnosu na sve općine u okruženju. Zašto je to tako ukoliko se plaća njeno održavanje, zar onaj tko daje tehničku podršku ne može dati prijedlog njenog boljeg i funkcionalnijeg izdanja. No, kako bilo mišljenja sam da je demokratski i općeprihvaćeni standard moderne komunikacije takav da jedna institucija ili ustanova mora imati pristojnu platformu za normalnu komunikaciju s građanima putem web stranice i društvenih mreža.

Kako bi podigli transparentnost rada Općinskog vijeća Vitez, te sve potrebne informacije ustupili našim građanima/kama, potrebno je da isti dobiju ažurne informacije u trenutku kada se sjednice i održavaju. Potrebno je učiniti da službene web stranice Općine Vitez kao i one na društvenoj mreži Facebook.com izgledaju primjerene 2022. godini.

Osim ovoga potrebno je omogućiti i prijenos uživo na službenoj web stranici općine Vitez. Ove potrebe tehničke podrške ne zahtijevaju velika financijska ulaganja kao i sredstva za nužnu tehničku opremu koju je potrebno osigurati.