Search
Close this search box.

Veličanstven skup Devedesetke u Tomislavgradu!

Veličanstvenim skupom priređenim u Kulturno – informativnom centru na najbolji je način okončana predizborna kampanja HDZ 1990 u Tomislavgradu. Velika kino dvorana bila je premala za sve simpatizere HDZ-a 1990, a cjelokupni događaj svojim glazbenim nastupima uveličala je Karla Radoš. Prije početka skupa izaslanstvo HDZ-a 1990 položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomenika kralju Tomislavu.

Simpatična voditeljica Petra Jurič prvo je pozvala predsjednika općinskog odbora HDZ 1990 Tomislavgrad, nositelja liste za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine i domaćina skupa, Dragu Stanića koji je na početku pozdravio sve prisutne u dvorani te jasno poručio da će se u Sarajevu odlučivati o budućnosti ove zemlje i da u Sarajevu moraju biti samo najbolji ljudi, a Devedesetka takve ljude ima i nudi biračima.

Nositelj liste HDZ 1990 za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, prof. Božo Perić u svom govoru naglasio je važnost institucija države te poručio da hrvatski narod nema što dobro očekivati od nametanja odluka od strane visokog predstavnika, jer sve dosadašnje odluke su bile na štetu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Poručio je da je Bosna i Hercegovina moguća samo uz dogovor domaćih faktora, bez upletanja stranih autoriteta.

U svom govoru posebno je bio nadahnut nositelj liste HDZ 1990 za Skupštinu Hercegbosanske županije te je poručio prisutnim simpatizerima da je hrvatski narod hrabro išao i kada je bilo najteže, a da je Devedesetka uz pomoć mladih članova spremna ići hrabro naprijed! Poručio je Andreju Plenkoviću da se ne miješa u politička pitanja u Bosni i Hercegovini i da ne dijeli hrvatski narod na “dobre” i “loše” svojom potporom jednoj političkoj stranci, jer hrvatski narod zna birati i bez njega!

Predsjednik HDZ 1990, Ilija Cvitanović zatražio je od građana da biraju odgovorno i da biraju kvalitetne ljude, a istaknuo je da Devedesetka nudi poštene i neokaljane ljude, ljude spremne pomoći svakom čovjeku. Predsjednik Cvitanović je u svom govoru prezentirao je osnovne smjernice programa HDZ 1990, posebno istaknuvši vrijednosti za koje se zalaže HDZ 1990 poput zaštite života od začeća do prirodne smrti.

Završni predizborni skup HDZ 1990 za Hercegbosansku županiju biti će održan u četvrtak, 29. rujna s početkom u 19h u kino dvorani Narodnog sveučilišta Livno.