Search
Close this search box.

(VIDEO) Devedesetki autobusi ne trebaju! Livno je hrabro poručilo: HDZ 1990 je jedini izbor!

U prepunoj kino dvorani Narodnog sveučilišta Livno u četvrtak, 29. rujna održan je veličanstven završni predizborni skup HDZ 1990 za Livno i Hercegbosansku županiju. Livno je hrabro poručilo: HDZ 1990 je jedini izbor! Skup kakvog se ne bi postidjele niti najjače stranke u svijetu oduševio je sve prisutne, a na samom početku prikazan je video predsjednika Cvitanovića sniman u Livnu, Tomislavgradu i Kupresu u kojem je na početku kampanje pokušao približiti Devedesetku i njezine ljude biračima.

Hrvatsku himnu i glazbeni program skupa izveli su članovi Vokalno instrumentalnog sastava sv. Ana u kojeg čine: Anita Vidović, Nikolina Vrdoljak i Ivo Sučić.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990 velikim pljeskom je prekidan u svom govoru nekoliko puta, a poručio je političkim protivnicima kako Devedesetki nisu potrebni autobusi iz drugih krajeva države kako bi napunili dvoranu. Dr. Nediljko Rimac, nositelj liste za Skupštinu Hercegbosanske županije i domaćin skupa u svom je govoru poseban osvrt dao na branitelje koji su omogućili da se danas možemo slobodno okupljati. Zahvalio je na velikom odazivu i poručio Andreju Plenkoviću da više ne dijele Hrvate u Bosni i Hercegovini. Postavio je pitanje zašto gospodin Plenković uporno podržava jednu političku stranku a sve druge ignorira, zar su Hrvati u Devedesetci manje vrijedni od Hrvata u HDZ BiH? Nabrojao je postignuća u Vladi Hercegbosanske županije u posljednje dvije godine, kao i postignuća novog menadžmenta u Županijskoj bolnici “dr. fra Mihovil Sučić”.

Posebno emotivan u svom je govoru bio Drago Stanić, nositelj liste HDZ 1990 za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine koji je poručio da se Hrvati neće prebrojavati kao neki drugi i da u Hercegbosanskoj županiji vrlo dobro balansiramo između nacionalnog i lokalnog.

Božo Perić, nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine i aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije nabrojao je postignuća Vlade HBŽ i resora poljoprivrede. Posebno je istaknuo pozitivne promjene u području dodjele poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, usvajanje zakona o plaćama kao i poštivanje kolektivnih ugovora.