Search
Close this search box.

Zašto grad Livno još uvijek nije raspisao natječaj za stipendiranje studenata?

Grad Livno još uvijek nije raspisao natječaj za stipendiranje studenata, iako je akademska godina odavno počela. Uobičajeno, gradska uprava je svake godine kasno raspisivala natječaj i tako zakidala uspješne i darovite studente, studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studente djecu branitelja, ali ove godine već smo ušli u travanj, a natječaja još uvijek nema.

Sve i da gradska uprava ovih dana raspiše natječaj, zbog procedura prijava, rangiranja kandidata, rokova za žalbu i potpisivanja ugovora, studenti novac neće dobiti prije početka ljeta, odnosno završetka predavanja. S obzirom da je proračun za 2024. godinu donesen 28. prosinca prošle godine, a pitanje stipendiranja studenata riješeno Odlukom o stipendiranju studenata koju je Gradsko vijeće donijelo 29. siječnja ove godine, pitamo se zašto gradonačelnik Čondrić i njegove službe ne rade svoj posao i omoguće studentima kakvu-takvu financijsku pomoć prilikom studiranja.

Usporedbe radi, većina drugih gradova već je provela potrebne procedure i sa studentima su potpisani ugovori o stipendiranju, a grad Livno još uvijek nema niti raspisan natječaj.

Postavljamo pitanje gradonačelniku Čondriću zbog čega odugovlači s raspisivanjem natječaja i zašto ga ne raspiše odmah na početku akademske godine u 10. mjesecu ili najkasnije u 1. mjesecu nakon što se usvoji proračun? Kalkulira li gradonačelnik Čondrić sa studentima kako bi se u što kasnijoj fazi svoje predizborne kampanje uslikao sa studentima prilikom potpisivanja ugovora?

Nadamo se da studenti nisu dio predizborne igranke HDZ-a BiH i da će vladajući u Livnu konačno poticati obrazovanje, poticati mlade i darovite građane, poticati mlade obitelji, kako bismo napokon privukli ljude da se vraćaju u Livno živjeti, a ne samo da nas Livnjaci posjećuju od blagdana do blagdana.