Search
Close this search box.

Dužnosnici HDZ-a 1990 primili u radni posjet ministra branitelja FBiH

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić sastao se s direktorom Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Krešimirom Tabakom, premijerom Vlade HBŽ Ivanom Vukadinom, te predstavnicima koordinacije braniteljskih udruga. Predstavnici braniteljskih udruga imali su priliku postaviti ministru ključna pitanja za ostvarenje prava braniteljske populacije, od invalidnina, mirovina, pomoći pri liječenju, sufinanciranju spomen obilježja kao i obljetnica.

Tijekom sastanka ministar Lokmić je predstavio aktualne javne pozive koje Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata provodi. S premijerom i pomoćnicima načelnika bilo je govora o ulozi federalnog ministarstva u unaprjeđenju ostvarenja prava branitelja u Hercegbosanskoj županiji, kao i o dosadašnjim iskustvima. Ministar Lokmić istaknuo je kako je federalno ministarstvo na dispoziciji za sve realne i objektivne potrebe, a direktor Tabak ukazao je na važnost kontinuirane komunikacije i izgradnje čvršće veze s federalnim ministarstvom branitelja, a sve u interesu dostojanstvenijeg ostvarenja prava naših branitelja.

Ministar Lokmić je izrazio zadovoljstvo zbog održanog sastanka, tijekom kojeg se, razmijenilo dosta informacija te razgovaralo o otvorenim pitanjima.

– U okviru naših redovnih aktivnosti danas smo posjetili Hercegbosansku županiju., točnije Livno i Tomislavgrad, gdje razgovaramo sa institucijama, predstavnicima udruženja i građanima kako bi uvidjeli koji su njihovi problemi, i što je to što mi možemo uraditi kako bi poboljšali uvjete života na ovim prostorima gdje žive većinom Hrvati i Bošnjaci, ali i Srbi. Moja poruka je da je ovo naša zajednička zemlja Bosna i Hercegovina, koju trebamo zajednički graditi i jedni drugima vjerovati, istakao je Lokmić. Ministar se susreo i s federalnim ministrom zdravstva dr. Nediljkom Rimcem i i izaslanikom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ilijom Cvitanovićem.

Po završetku sastanka ministar Lokmić je posjetio novootvorene prostorije Udruge ratnih vojnih invalida.