HDZ 1990 u Županiji Posavskoj pokrenuo inicijativu za zabranu rada nedjeljom

Na VII sjednici Skupštine Županije Posavske, zastupnik HDZ 1990 Franjo Blažanović uputio je zastupničku inicijativu resornom ministarstvu da se preispita mogućnost ograničavanja rada nedjeljom u nizu djelatnosti na području Županije Posavske. Zastupnička inicijativa usmjerena na zaštitu prava radnika kako bi se zaštitila obitelj i smanjili negativni trendovi iseljavanja

Svjedoci smo konstantnih težnji sindikata da maksimalno zaštiti prava radnika s nastojanjem da se zaštiti obitelj kao temeljna društvena zajednica. Smatram da bi resorno ministarstvo u okviru svojih nadležnosti trebalo pokrenuti teme koje su aktualne u okruženju po pitanju mogućnosti ograničavanja rada nedjeljom, izjavio je zastupnik Blažanović.

Ukoliko se otvori dijalog između zainteresiranih čimbenika, provedu metode i analize koje će pokazati sve pozitivne i negativne strane koje utječu na socio-ekonomske pokazatelje te ostali statistički podaci doći ćemo do zaključka u kojoj mjeri je primjenjivo ograničavanje rada nedjeljom na području Županije Posavske.

Ovom bi se mjerom unaprijedila poslovna klima te uz unapređenje ostalih javnih usluga, poput obrazovanja i zdravstva, omogućilo da građani žive u uređenom sistemu i da imaju društvo jednakih prilika na prostoru BiH.